BESPLATNA ISPORUKA
ZA PORUDŽBINE IZNAD 8,000 RSD
PONUDA VIŠE OD 2,000 PROIZVODA
SVETSKI POZNATIH PROIZVOĐAČA
ISPORUKA 231 RSD
NA TERITORIJI CELE SRBIJE
antifoni i čepići za uši zaštita sluha

Antifoni i čepići za uši – ZAŠTITA SLUHA

Antifoni i čepići za uši – Važno je da svi vode računa o ušima i sluhu, jer oštećenje slušnog sistema može biti nenadoknadivo. Međutim, ako imate gubitak sluha, od presudnog je značaja očuvanje i zaštita vašeg preostalog sluha.

Rizik za sluh od buke na radu zavisi od nivoa zvuka (akustična snaga). Granica sigurne izloženosti izračunava se iz kombinacije vremena izloženosti i intenziteta zvuka (nivoa). Nivo buke kod kojeg poslodavci moraju da osiguraju zaštitu sluha je dnevna ili nedeljna prosečna izloženost više od 90 decibela. Bitno je da znate kojoj jačini buke ste izloženi i na osnovu toga birate zaštitu koja vam je potrebna.

Štitnici za uši stvaraju fizičku barijeru koja smanjuje efekte buke kako bi se izbeglo oštećenje osetljivom funkcionisanju uha.

Postoje antifoni (samostalni antifoni, antifoni montirani na šlem, elektronski ili komunikacioni uređaji) i čepići za uši (za jednokratnu ili višekratnu upotrebu)

Antifoni se sastoje od dve školjke koje apsorbuju zvuk. Školjke imaju mekani uložak koji je punjen penom ili penom i tečnošću i na ušima ih drži traka za glavu koja se zateže. Antifoni apsorbuju zvučne talase povećavajući otpor vazduha, smanjujući na taj način amplitudu talasa. Antifoni se proizvode za različite nivoe buke tako da je potrebno da izaberete odgovarajuće za vaše uslove rada. Našu ponudu antifona možete pogledati ovde.

Antifoni koji se montiraju na šlem su podesivi i mogu se postaviti preko uha kada je to potrebno ili odložiti pored uha kada nije.

Čepići za uši se stavljaju u ušni kanal kako bi zatvorili ulaz u njega. Kvalitetni čepovi za uši će smanjiti ukupni nivo zvuka, a istovremeno održavati ravnotežu u nivou zvuka. To znači da još uvek sve jasno čujete, iako je ukupni nivo zvuka smanjen. Što je veći broj decibela prigušivanja ušnim čepovima, bolja je i ukupna zaštita. Ova vrsta zaštite uha smatra se najosnovnijim oblikom. Čepići za uši se mogu napraviti od: silikona, memorijske pene i poliuretana. Čepići za uši mogu biti jednokratni koji su i najviše higijenski, višekratni, povezani vrpcom ili čvrstom drškom a takođe mogu imati i kutijice za odlaganje. Našu ponudu čepića za uši možete pogledati ovde.

antifoni

Upoznajte svoje okruženje – koji su prosečni nivoi buke kojima ste izloženi tokom svoje smene. Ako kompanija za koju radite nudi godišnje preglede sluha, rezervišite pregled i nadgledajte sluh. Ako ste zabrinuti zbog svog sluha, pregledajte sluh i obavestite osobu koja ga testira kada ste poslednji put bili izloženi buci i koliko dugo ste bili izloženi.

Pogledajte u našoj online prodavnici asortiman koji nudimo i pronađite odgovarajući model za sebe. Kategorija zaštita sluha je podeljena na: antifoni i čepići za uši.

TIM PROMET HTZ OPREMA

Podeli ovo :

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *