BESPLATNA ISPORUKA
ZA PORUDŽBINE IZNAD 8,000 RSD
PONUDA VIŠE OD 1,000 PROIZVODA
SVETSKI POZNATIH PROIZVOĐAČA
ISPORUKA 231 RSD
NA TERITORIJI CELE SRBIJE
Radne rukavice

KAKO ODABRATI I ODRŽAVATI RADNE RUKAVICE

Radne rukavice su neophodna oprema u mnogim radnim okruženjima, a posebno u industriji, građevinarstvu, medicinskim ustanovama, kuhinjama, poljoprivredi i drugim sličnim radnim okruženjima. One igraju ključnu ulogu u zaštiti radnika od različitih opasnosti, uključujući hemijske i termičke opekotine, sečenja, ogrebotine, infekcije i druge povrede. U ovom blogu ćemo se fokusirati na važnost upotrebe radnih rukavica i načine kako odabrati i održavati rukavice za zaštitu ruku.

Koje vrste radnih rukavica postoje?

Postoji mnogo vrsta radnih rukavica koje su dizajnirane za različite radne uslove i situacije. Ovde ćemo navesti neke od najčešćih vrsta radnih rukavica:

  1. Rukavice od lateksa – ove rukavice su izrađene od prirodnog lateksa i pružaju dobru zaštitu od raznih tečnosti i hemikalija.
  2. Rukavice od nitrila – ove rukavice su izrađene od sintetičkog nitrilnog materijala i otporne su na mnoge hemikalije, kao i na probijanje i kidanje.
  3. Rukavice od vinila – ove rukavice su izrađene od sintetičkog materijala, što ih čini odličnim izborom za radnike koji su alergični na lateks. Međutim, ove rukavice nisu toliko izdržljive kao rukavice od lateksa ili nitrila.
  4. Rukavice od kože – ove rukavice su idealne za radnike koji rade s grubim materijalima i alatima, kao što su kamenje, beton i drvo.
  5. Rukavice od tkanine – ove rukavice su izrađene od različitih materijala, uključujući pamuk i poliestere, i koriste se u raznim radnim situacijama.
  6. Rukavice za zaštitu od termičkih opasnosti – ove rukavice su izrađene od materijala koji pružaju zaštitu od visokih temperatura i vatre.
  7. Rukavice za zaštitu od vibracija – ove rukavice su dizajnirane da apsorbiraju vibracije koje mogu uzrokovati ozbiljne povrede ruku.
  8. Rukavice za zaštitu od prosecanja – ove rukavice su izrađene od materijala koji pružaju zaštitu od oštrih predmeta, kao što su noževi i staklo.
  9. Rukavice za zaštitu od električnih udara – ove rukavice su dizajnirane za rad sa električnim alatima i uređajima i pružaju zaštitu od električnih udara.

Osim navedenih, postoje i mnoge druge vrste radnih rukavica koje se koriste u raznim radnim uslovima i situacijama. Važno je odabrati prave rukavice za vaš posao kako biste osigurali najbolju moguću zaštitu i sigurnost.

Zašto su radne rukavice važne?

Radne rukavice igraju ključnu ulogu u zaštiti ruku od različitih opasnosti koje mogu nastati u radnom okruženju. One su posebno važne u radnim okruženjima gde radnici rade sa opasnim hemikalijama, oštrim predmetima i drugim sličnim stvarima koje mogu da povrede ruke. Pored toga, rukavice su takođe važne u medicinskim ustanovama, gde štite radnike od zaraznih bolesti i drugih opasnosti.

Kako odabrati radne rukavice?

Kada odabirete radne rukavice, važno je uzeti u obzir vrstu posla koji radite i vrstu opasnosti sa kojima se suočavate. Na primer, za rad sa hemikalijama, potrebne su vodootporne rukavice koje će sprečiti kontakt sa hemikalijama. Za rad sa oštrim predmetima, potrebne su rukavice protiv prosecanja. Takođe, važno je odabrati rukavice koje dobro pristaju vašim rukama i ne ograničavaju pokrete. Kada su radne rukavice pravilno odabrane, održavane i korištene, one mogu pomoći u smanjenju broja radnih povreda i bolesti u radnom okruženju. Na taj način, rukavice ne samo što štite radnike, već takođe doprinose i produktivnosti i profitabilnosti poslovanja.

Kako održavati radne rukavice?

Da bi radne rukavice efikasno štitile ruke, važno ih je redovno održavati i čistiti. Rukavice treba redovno pregledati kako bi se osiguralo da nema oštećenja koja bi mogla uticati na njihovu efikasnost. Takođe, rukavice treba čistiti i dezinfikovati nakon svake upotrebe kako bi se sprečilo širenje infekcija.

Podeli ovo :

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *